Sange - VIII (Nils Collett Vogt)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
1894

    Og jeg stormer ør og het
    ut i sommernattens fred,
    vil den ganske verden trykke
    til mit bryst i graat og lykke.
    
    Mot den gyldne himmelskjær
    luter drømmetunge trær.
    Alle smaae busker sover,
    alle smaae busker sover.
    
    Blot en stjerne blek og stum
    i det vide himmelrum.
    Blot en stjerne, blot en stjerne
    i det natteblaae fjerne!