Sange - VII (Nils Collett Vogt)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
1894

    Alt var dig, ja, alt var dig,
    dagens jubel paa min vei,
    dagen, da den skyløs heldet,
    dagen, da den brast mot fjeldet.
    
    Aa farvel, du lyse dag,
    som du segner mat og svak,
    roser, roser, roser røde
    skal i avskedsstunden gløde!