Siste smærte.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(l906.)

 Å, nu har jeg lært det,
hvad jeg frygtet først,
at den siste smærte,
den er også størst.
Kan ej mer arbejde,
har ej kræfter nok.

 Kan ej mer arbejde,
har ej kræfter nok,
kan ej længer vejde
mine tankers flok.
De er over fjællet,
samles aldrig mer.

 De er over fjællet,
samles aldrig mer.
Og jeg selv på hældet
imot graven ner,
og jeg selv på hældet
imot graven ner.