Skål-sang for ejdsvolds-mændene.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(17 Maj 1864).


 Dengang vort eget land vi tog
af hundred-årig is og harme,
og lagde det for sol og varme,
og bygde det med lov og plog;
af klippen fik vi skatten gravet,
med hvide sejl indtog vi havet,
og fri brød tanken over pol
af våren frem som midnats sol!

 Og end erobrer vi med Gud:
hver plet vi lægger ind til ager,
hvert skib vor sjø i favnen tager,
hver barne-sjæl vi folder ud,
hver tanke-gnist, som livet klarer,
hver dåd, som øger og bevarer, -
er en provins til landet lagt,
og for vor frihed varig vagt!

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.