Skyer

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

«Hvad er det, som lyser saa deilig og rødt
og gjør, at jeg undrer mig paadrig, hvad det er?»
«Det er skyer, mit barn. Slik lyste det støtt
og vil det lyse, naar mørket er nær.
Det er slot av brændende skyer, du ser,
hvor eventyrkongen hver kveld holder fest
i saler av guld, naar sol gaar ner
langt, langt i vest
paa den andre siden av havet.»


«Og hvad er det, som kommer saa tyst og graat
og gjør, at jeg syns, her med ett blev saa stygt?»
«Det er mørket mit barn. Da blir stort til smaat,
og da svikter alt, som var hjemvant og trygt.
Det er sorgen, som kommer og altid kom,
naar eventyrkongen bød os til gjest.
Vi ante noget, ingen vet om
langt, langt i vest
paa den andre siden av havet.»