Sommeren kommer

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Sommer

Vinteren er mørk, kald og kjedelig Sommeren er nokså fredelig: Blomstene de spirer, fuglene de kvitrer Pappa, han står på terrassen å titter. Himmelen er blå, solen den varmer, Mens ungdommen slår av de fleste skjermer. Ut å springe på de flotte slettene, Mens badene jenter gir F i flettene. En tur utpå sjøen, med venner og kjente, Jeg klarer nesten ikke vente.

Far sier det at vi må bruke vår tid, For snart er alt forbi. I solens hete, jeg setter meg ned. Blant venner, vi lurer på hva som vil skje. Tiden den flyr, det går mot mørkere tider, Jeg vet at vi snart, sitter å lider. Vi vil tenke tilbake på tiden som var, Og trege på at vi ikke hørte på far.

Høsten den kommer, ja det vet vi alle, Og det som er trist, er at temperaturen vil falle. Så en ting er sikkert, jeg håper du forstår, At sommeren kommer ikke igjen før neste år.