Stilhed

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Du sad under lampen med boiet hoved.
             Og det rigtgyldne ildlys
             svømmede kjælende nedad din nakke,
             legte indunder chemisens blonder
             og strøg om de nøgne arme.
             
Den brune, lystige plet paa din skulder
skotted bortmod mig og spugte mig smilende:
Vil du ikke kysse mig ikveld?

Jeg sad kun og saa paa dig.
             Saa paa dine øienlaag og saa paa din pande,
             saa hvordan kinden sig barneblødt runded
             ned mod den slanke hals.
             Og hjertet blev mig saa stort derved,
             og sindet blev mig saa fuldt derved
             af tak og bævende vemod.
             
Da løfted du langsomt det smukke hoved,
da aabned du langsomt de kjære øine.
Og blikkene mødtes saa varmt og saa længe
             i et bristende smils
             uendelige ømhed --
             -- -- --