Storm.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Klagende, knurrende
stemmer i stormen.
Haukende hæse
skrig fra mørket.

Himlen i brusende
fos mod havet. -
Havet med knyttede
klør mod himlen

Skumsprøiten steilende
høit foran bougen,
flaksende mod mig i
gustne gestalter.

Opifra dybet
slanger, som slikker
henad mit ansigt med
valne tunger.

Opifra dybet
indover rælingen
famlende, kradsende
knoklede hænder.

Døden staar krum bortved
rattet og synger.
Hjælp os, Herre
i himlene!