Svalen (Sivle)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det var sig saa solblank en Junidag
       — kvivivivivit, kvivivit, kvivivit! —
Svalen hun sad oppaa Laavetag:
       kvivivivivit, kvivivit!
„Mor, Mor, saa sig mig da:
              hvor kom Svalen fra?
              hvor kom Svalen fra?“
              „Fra Afrikas Strand,
              fra Palmetop
              over Hav og Land
              hun hasted herop;
hun længted at gjeste sit Rede igjem“
              — Naar Sommeren kommer til Norge,
              saa kommer Svalen med den.

Det var sig en koldklam Oktoberdag
       — dryppedryppedryp, dryppedryp, dryppedryp —
Regnet det siled fra Laavetag:
       dryppedryppedryp, dryppedryp.
„Mor, Mor, saa sig mig du:
              hvor er Svalen nu?
              hvor er Svalen nu?“

              „Til Afrikas Strand,
              til Palmekyst
              over Hav og Land
              hum iled med Lyst.
Og Redet paa Bjelken staar øde igjen.“
              — Naar Sommeren reiser fra Norge,
              saa reiser Svalen med den.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.




Per Sivle - Viser og kvad - forside.png