Sykkelstimen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  (Snapshot fra København)

  Et sus av sykler på Rådhusplass!
  Trafikk-konstablen - den Urias -
  gpr rundt og rundt som en snurrebass!

  For klokken nærmer sig stygt mot ni,
  og alle piker må henge i
  så sjefen ikke får no å si!

  Kontorer venter så alvorsfullt
  med bøker, skrivemaskin og pult -
  de tusener temåler for mammonkult.

  Og alle mammons prestinner skal
  gi møte hver i sin tempelhall
  og telle penger og skrive tall.

  Ja gid, de har det så travelt, så!
  Men skjønt det gjelder å trå og trå,
  så er det mangt som må passes på.

  For vinden tar ofte skjørtet med
  og viser frem - ikke kun et kne,
  men mer enn et mannfolk bør få se.

  Og er enn brystene bare kart,
  så vipper de i den hårde fart -
  og likevel må det kjøres hardt!

  Ja, alle syklende blomster små
  har mangt og meget å tenke på.
  Og snart vil rådhusets klokker slå!

  Det smiler atter en morgenstund
  med store tenner av gull i munn:
  pesetas, dollar og franc og pund!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.