Synden, døden.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af Sigurd Slembe).

 Synden, døden, søstre to,
to, to,
sad tilsammen i morgenrøden.
Gift dig, søster, så får jeg bo,
bo, bo
i dit hus, sagde døden.

 Synden holdt bryllup, døden lo,
lo, lo,
dansede om dem på bryllups-dagen;
natten kom, hun brudgommen tog,
tog, tog
og bar bort i et lagen.

 Synden vågned alene, græd,
græd, græd.
Døden sad over i morgen-røden:
den, du elsker, jeg elsker med,
med, med; -
han er her, sagde døden.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.