Tenn et lys

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

La oss tenne et
lys for de få av oss,
som lever fra hånd til munn,
de få av oss som må
begå kriminelle handlinger for å overleve,

la oss tenne et lys
for de få av oss som
kan se til bake på dagen å tenke:
Jeg overlevde i dag også.

La oss tenne ett lys
for oss få som har
kommet seg igjennom og overlevd rusmissbruket.

Ett lys for oss
som må kjempe for å overleve
i ett av verdens rikeste land.
Norge.

..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-..-.

La oss tenne et lys,
for alle våre brødre og søstre,
de som tar sitt siste stikk akkuart nå,
de som sulter ihjel utenfor kontoret til den rike,

la oss tenne et lys
for de små barna i gatene som selger kroppen sin for mat,

la oss tenne et lys
for alle dem som må følge sin kjære til graven.

La oss tenne et lys
for vår bror og søster som ikke var like heldig som oss.

La oss tenne et lys,
for dem som døde i kø når de ventet på hjelp,
i ett av verdens rikeste land.
Norge.

av Frk Ametis

Frk Ametis sine dikt[rediger]

Frk Ametis skriver også dikt på Nynorsk