Ternernes sang.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af Halte-Hulda).

 God morgen sol mellem grønne løv!
ungdomssind i de dybe dale,
smilet i deres mørke tale,
himlens guld på al jordens støv.

 God morgen sol over kongeborg!
venlig lokker du ud dens terner;
tænd i hvert bryst små lyse stjærner, -
tindre de klart i en natlig sorg.

 Godmorgen sol over høje fjæld!
lys på landet, så vidt det redes,
at det sig rejser og toet stedes
for dagen hist i din varmes væld.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.