Til Hr. Raadmand Saxild

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(VED AT LÆSE AVERTISSEMENTET IDAG)


Slaar det friske Barnehjerte
      meer ei i dit gamle Bryst?
Har du glemt, at Kristus lærte
at i lidte Urets Smerte
      Himmelen har lagt sin Lyst?

Skulde Dødeliges Domme
      bringe Den ifra sin Fred,
som var frommest blandt de Fromme?
Er din sidste Stund da omme,
      Liv saa fuldt af Kjærlighed?

Skal med bitter Hevn forgiftes
      Sjel, saa skabt for Kjærlighed?
Skal din Kvel, som palmehviftes
alt fra Himlen, saa omskiftes
      rinde mørk i Graven ned?

At tilgive, ja, at glemme
       -- o saa let som Barnet kan,
af dit Barnehjertes Stemme
vil du lære snart og nemme.
      Ikke sandt, du gamle Mand?


11 Juli 1843.
Manden i Grotten.