Til Losje Første Norske

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

På 40-aarsdagen.

Heis ditt kvite Templar-flag
stolt paa denne Minne-dag.
Sanna maa kvar ærleg Mann,
gagnleg var du for vaart Land.

Von og Tru fraa fyrste Stund
- røtte deg i mager Grunn,
mang ein Motmann, morsk og lei,
skræmde ikkje deg - aa nei!

Fram du gjekk traass ill-lyndt Skraal
- Alles Vel ditt fagre Maal;
Huset ditt stend stødt og trygt,
paa det gode hev du bygt.

Modig la du ut til Strid,
peika mot den nye Tid,
hundrad tusund no stend Vakt,
- vesle Flokken vart ei Magt!

Norig saag det litle Fræ
veksa til eit veldugt Tre,
breida seg med Grein og Blad
yver Øy og Bygd og Stad.

Snart me taka skal eit Tak
for vaar edle Folkesak,
kvasse Vaapn - I Gevær! -
tungt han kjem, «den graae Her».

Norigs Ungdom til deg drag,
fullvisst renn den store Dag
Landet fridd or Rusdrykks-band
- meire Ljos for Møy og Mann!

Hand i Hand me traust vil staa
kring vaart Merke - store, smaa.
Lyft det høgt og djervt mot Sky
- Von og Tru, ja fram paany!



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.