Til Natalie Munch

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Camilla Collett

Hvi klager du, at man kan ikke lære,
Hvad Guderne som Gave ei beskjære --
Hin Talens Evne os paa Vuggen lagt.
O ønsk dig ikke Sprogets hule Kunst!
Et høiere fik du ved Guders Gunst,
Igjennem Skjønheds tause stille Magt,
Belivende en Musa selv at være.