Til en gud-søn.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(1861).

(Med et album, hvori portrætter af alle dem, som i hans fødsels-stund formede tankerne i åndens og politikens verden.)

 Her får du den konstellation at skue,
hvorunder dit lys blev tændt;
de stjærner, nu glimrer på tankens bue,
er samlede her omtrent.
Hvad spår de dig, lille? Det vide vi ej.
De lyser nu frem på din ukente vej
og tænder de tanker, som venter dig. -
      Først, får du at samle,
      så skille dem, -
      så får du at famle
      dig længer frem.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.