Til stævnemøde

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg tar min lyse kjole på,
i håret har jeg blomster blå,
    jeg punter mig, jeg pynter mig,
    for hvem -- det siger jeg ei.

Jeg går som til en dans hver kvæld,
jeg går og nynner for mig selv.
    Jeg skynder mig, jeg skynder mig,
    hvorhen -- det siger jeg ei.

Stevnemote.jpg

Jeg træffer dig, jeg venter på.
Du spør, hvorfor jeg skjælver så,
    jeg siger ei, jeg siger ei,
    å Gud, at jeg elsker dig!