Træet.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af Arne).

            TREET

 Treet stod ferdigt med blad og med knop.
"Skal jeg ta dem?" sa' frosten og pustede opp.
      "Nei,kjære, la dem stå,
      til blomster sitter på!" -
ba treet og skalv ifra rot og til topp.

 Treet fikk blomster,å fuglene sang.
"Skal jeg ta dem?" sa' vinden og viftet og svang.
      "Nei kjære, la dem stå,
      til bæret sitter på!" -
ba treet, i vinden det dirrende hang.

 Og treet fikk bær under soløyets glød.
"Skal jeg ta dem?" sa' jenten så ung og så rød.
      "Ja kjære, du kan ta,
      såmange du vil ha!"
sa' treet og grenen det bugnende bød.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.