Tulla

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Melodi: Blant alle lande

Vi har en tulle med øyne blå,
med silkehår og med ører små,

    og midt i fjese'
    en liten nese
    så stor som så –


Så bløt som fløyel er hennes kinn,
og hun er deilig og tykk og trinn,

    med dukkehender
    og to små tenner
    i munnen sin.


Og hun kan bite i sine tær,
og hun kan danse foruten klær,

    og hun kan spise
    og hun kan vise
    hvor stor hun er.


Og Tulla rusker i pappas hår,
og ler og vinker til den som går,

    og baker kake
    og lar oss smake
    på alt hun får.


I baljen plasker hun, kan du tro!
Vi hører aldri hun skriker no'.

    Nei, jamen skulle
    du ser vår tulle
    hvor hun er god!