Ut på tur aldri sur

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Tone Løvik

Ut på tur aldri sur!?[rediger]

Jeg gikk en tur på stien og hørte myggen skreik.
Jeg tok på en "dasj" med myggkrem, for gud jeg er så veik.

Det tordnet rundt mitt øre, av tusen bekker små,
at noe liker dette kan jeg ei forstå.

Jeg satte på en tue, med niste pakka mi, men lite viste jeg at jeg satt i maurens sti.
Jeg flyktet vilt og skreik litt, jeg hadde fått et stikk, akkurat mitt
i hakket der trusa har sin strikk.

Jeg gikk så fort jeg kunne, ut av guds frie natur, ei mere tur
på stien, det gjør meg ganske sur.