Værhanen og måltrosten

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

"Snarrarrar." - Hva er det for en fugl?
Er Gjertrudsfuglen ute
for vårregn å bebude -
snarrarrar - så like over jul?

"Snarrarrar." Det er en fugl av tre.
Tre pinner er det hele,
attglemt på bondens mæle -
snarrarrar - alt siden det kom snø.

"Snarrarrar." Værhanen blir så stolt:
"Du måltrost der på grene
nå synger jeg alene.
Snarrarrar - det høres i ditt holt."

"Snarrarrar." Jeg synger året om.
Du kun mens løvet skyter.
Da sier man du byder -
snarrarrar - litt av din fattigdom.

"Snarrarrar." Se vandringsmann han flyr
forbi værhanens aker,
men hver gang trosten klager -
snarrarrar - da stanser folk og dyr.