VI. DEN UNGE MANDS DIKTE TIL HENDE - III.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Der kom et litet, ukjendt barn imot ham
og gav ham neiende en blomst.

«En blomst til mig?»

«Fordi du er saa snil.»

Og barnet smilte.

«Fordi jeg er saa snil . . .»
Han stod med blomsten i sin haand og tænkte:
Men grusom, fuld av nag mot den, jeg elsker.

Fordi den vi elsker, vil vi eie.
Og kun i hete stunder
er hendes væsens veie ogsaa mine veie.

Hat gløder under.

Snil imot hvem?

En fredløs mand den mand, som elsker!