Val-song (1912)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ola Nordmann, iaar maa du røysta med oss,
me vil verna um Gruvor, um Skog og um Foss,
me vil Sol for dei mange, ikkje berre dei faa,
me vil verja vaart Land, som ein Smed passa paa!

Det var fælt, kor dei klaga for Vinstre sitt Verk,
det var Vantru og Ovmod, ja reint noko Herk,
men sjaa Norig er fritt, her er Framgang og Fart,
og det ryk utav Pipor, so Røyken stend svart . . .

Lat dei skræma med «Maulet», so mykje dei vil,
det er høvlegt og godt, høyrer Nordmannen til,
og me misser nok aldri ein Smitt av Kultur,
um me blæs millom Fjelli paa heimlege Lur!



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.