Ved Hansteens båre.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(1873.)

 Tak, vor Gud, for folke-gaven,
du lånte os i ham, som graven
i folke-følge snart er bragt.
Stjærne-lyse tankers baner
hans ånd har fulgt; hans idræt maner
til idræt med magnetens magt.
      Han var den første mand,
      som steg med lys i land:
i vor ny-tid den første glans,
      den første krans,
som folket vant sig, det var hans.

 Vi, omstrålet af hans ære,
som børne-børn hans støv nu bære
og synge folkets, verdens tak.
Gud, som folkets veje leder,
og gav os, ny-født, slig en hæder,
har vist os, hvor vort mål han stak.
      Norrøna-folk, fræmad
      i Herrens navn og glad!
Gud har rejst dig; Han ved hvorfor,
      skønt få vi står,
med Ham det mod en fræmtid går.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.