Ved Oberst Krebs's Grav

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

17de Mai 1899.

(Mel.: Vor Gud han er saa fast en Borg.)

Med stolthed Nordmænds Tanker gaa
idag til Fædres Grave,
i Andagt træde vi herind
- ind i de Dødes Have.
Her blev til Hvile lagt
en, som gik Grænsevagt;
o, eier, Fædreland,
du Sønner nok som ham,
ei Plet dit Skjold skal bære.

Hav Tak, fordi du trofast stod,
du, som i Graven sover,
den Slægt, som mindes dig idag,
vil holde Vagt fremover,
som dig - til sidste Stund
vi værge Norges Grund,
din Aand er Arveguld
- lad over Høiens Muld
nu sænkes taust vor Fane.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.