Ved Tordenskjolds Kiste

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Holmens Kirke, Kjøbenhavn).

Blotter Hodet i det hvide Kor,
træder stilt derind, hvor Helten sover;
stærk og modig stod han tidt ombord
mellem ild og drønnende Kartover.

Ja, hin Dag i trange Dynekil
hvast du Kloen hug i Sveas Bringe,
slog for Norges Rige - tog ei Hvil,
før du stækket fik dens vilde Vinge.

Tak du gjæve, under Lauren gjemt,
det, hin Dag i Dynekil du evnet,
det har Norges Slægt i Barmen gjemt,
Maal og Vei det peger for dens Levnet,

Fanen - Æretrang og Tro og Mod -
maatte den vort Norges Ungdom finde,
sætte Staal i Vilje og i Blod,
trofast baaren frem til Seier vinde.

Dybt dit Minde lever i vort Bryst,
skarpe Havørn, vi som du maa vaage;
klart den blusser, Glorien om din Dyst,
maner stille gjennem Tidens Taage.