Ved Wergelands-støtten

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

17de Mai 1899.

(Mel.: Norges Høitidsstund er kommen.)

Se, vi samles om dit Minde,
ædle Skald i Malmens Drag,
norske Mand og norske Kvinde
hilser dig paa Eidsvolds Dag!
Fremad under Norges Mærke
gik du stolt og frit din Gang;
friske, klare Foraarslærke,
tak for al din Daad og Sang!

Solglans - over Tidens Taage -
spredte du i Norges Hjem,
lærte Slægten traust at vaage
- ifra Sjø til Bræens Brem.
Derfor vi om Støtten stilled,
lægger Kransen for din Fod,
bæver Øiet mod dit Billed,
faar af dig i Kampen Mod!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.