Vormens og glommens samstevne

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Skjøn-Vorma, det yndige Mjøs-barn svam
      saa lystig til Stornæs fram,
at møde Glom sin Kjærest,
      der kommer fra Finnegam.
      Ved Fosseje-spalt
      Hun bøjer alt
      sin Svane-hals lyttende ned:
      hun hører hans Røst:
      ved Funna i Øst
      Glom raaber et høit "Guds Fred!"

Hun kommer i himmelblaat Flaggrelin,
      med gyngende Dandsetrin.
Thi Starvals Klarinetter
      de hilste den Brudr saa fin.
      Næs-kirken staaer frem
      og signer dem
      som hvidsmykket Præst oppaa Hei.
      Da favnes de To
      i frydefuld Ro.
      Saa dandse De deres Vei.

av Henrik Wergeland.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.