Vuggesang i mørketiden

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


Natten er så lang her nord;
længte gjorde far og mor.
Midt i mørke, frost og gru,
lille lys - kom du.

Himlens dag var tung og grå.
Dine øine skinner blå,
blomsterkinden blusset rødt;
lille lys - sov søtt.

Ingen sol imorgen gryr,
bare du, mitt eventyr.
Bare du skal stråle da,
lille lys - vågn gla.