Kategori:Rus

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Dikt om rusmidler

Mennesket har brukt ulike rusmidler i over 40.000 år.

Felles for alle rusmidler er at de kan være farlige og kan både brukes og misbrukes.

Rusmidler er ofte tyver.

Du kan ikke forhandle med en tyv uten at du må gi noe av deg selv tilbake.

Avhengighetsdannende rusmidler som alkohol, nikotin, koffein og heroin kan stjele deler av Deres vilje og selvkontrol slik at Deres hjerne blir infisert med nytt gjevnlig behov på linje med sult og tørste.

Rusmidler bør generelt ikke brukes alene eller utenfor deres tradisjonelle kulturelle plass. I tradisjonell Norsk kultur benyttes kun rusmidlet alkohol, som nytes den yngre delen av befolkningen nyter i større mengder på fredager og lørdager for å samle mot til å overvinne alle de tradisjonelle kulturelle normene, reglene og sperrerne for å søke kontakt som eller gjør det vanskelig å finne en parner for å møte biologiske behov. Rusmidlet brukes også populært for å avskrive seg ansvar for egne handlinger til tross for at det å på dra seg slik rus i utgangspunktet er høyst uansvarlig.