12. Jeg har ikke seet dig siden.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg har ikke seet dig siden,
men aldrig kan jeg dig glemme.
Jeg ved ikke, hvad du hedder
og har ikke hørt din stemme.

Og aldrig har mine læber
kysset din røde mund.
Men jeg har eiet dit sorte blik
et eneste syndigt sekund.

Og endnu jeg føler dets sære ild
langt udpaa ørknens sletter.
For det var glødende, vildt og langt
som tusene elskovsnætter.