3. O, Herre

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

O, Herre, jeg er meget træt,
o, Herre, skjænk mig hvile!
Min sjæl er tung af megen sorg,
min fod af mange mile.

Min fod har traadt mangt mødigt steg
for glæden mig at finde.
Og jeg har set al jordens pragt,
men glæden ingensinde.

Min sjæl har søgt saa mange sjæl
for freden min af finde.
Og jeg fik tusen gode raad,
men freden ingensinde.

Jeg ønsker, jeg var barn igjen
og saa min moder smilte.
O, Herre, jeg er meget træt!
O, Herre, skjænk mig hvile!

Febr. 95.