Aabningssang for Ungdomslagene

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Vel mødt, du unge Garde,
til Kamp for Lysets Sag,
vel mødt til Arbeidstimer
for Fædreland og Flag,
vel mødt til ærligt Virke
for Vaarliv over Land,
vel mødt bag Norges Fane,
hver Kvinde og hver Mand.

Hvor unge Tanker mødes,
der skal ei Aanden dø,
der bærer Jorden Blomster,
der spreder Blomsten Frø,
der kaster Troens Varde
sit høitidsfulde Skin,
der falder Morgenrøden
i stærke Farver ind.

Staa fast i Modgangstider,
ja, ildnet som idag,
hold Vardevagt fremover,
du norske Ungdomslag;
tænd Tanker og bryd Baner,
gaa paa i Storm og Slud,
engang skal Maalet naaes,
hold traust i Kampen ud.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.