Aldrig -

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Dog skal jeg aldrig dig et kjærtegn gi,
tør aldrig med et ord min sjæl befri,
skjønt ordet mangen ubevoktet stund
har lekt og endnu famler paa min mund.

Saa faar jeg kvæle det. Det er vel plikt.
Men engang skriver jeg mig selv et dikt
om en, som ydmyk i sin hvite drakt
har hersket ved troskyldighetens makt.
Jeg har dig kjær. Men det blir aldrig sagt.