Ammens uhr

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Maanen skinner; Barnet græder.
      Klokken slaaer Tolv.
Gud, I Syge, hjælpe Eder!

Gud Alt kjender; Musen bider.
      Klokken slaaer Eet.
Drømmen over Læben glider.

Sirris synger, Tømmermand banker.
      Klokken slaaer To.
Drømmen faaer saa kloge Tanker.

Hanen galer; Vinden hvifter.
      Klokken slaaer Tre.
Bondens Søvn nu Siden skifter.

Hesten puster; Døren knager.
      Klokken slaaer Fire.
Gutten Hø til Krybben drager.

Svalen vaagner; Solen rinder.
      Klokken slaaer Fem.
Vandringsmand sin Sko nu binder.

Hanen kagler, Gaasen skriger.
      Klokken slaaer Sex.
Staaer op, staaer op, I dovne Piger!

Løb til Bageren! kjøb en Kage!
      Klokken slaaer Syv.
Nu maa Ild under Melken sprage.

Barnet vaagner sundt og stille.
      Klokken slaaer Otte.
Bring nu Mad og Brød til den Lille.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.