Anti-Corona sang.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Her er sang med medfølgende artikkel.

Drink versus drugs.

I drink an alchole, it's beer and red-wine. Don't use drugs.

I drink alcohole, I drink beer and white-wine. Drugs are not for me.

Markus Gyltnes.


Unnskyldning/unnlatelse, for artikkel som er skrevet på Corona-tid.

Artikkel om avhengighet.

Til alle tider, har mennesket hatt glede av avhengighetsskapende stoffer. Dette strekker seg, til historiefagets viten, tilbake så langt vi vet.

Eksempler på denne formen for stoffer er; Øl, Rødvin, Hvitvin og andre alkohol-holdige drikker. Andre eksempler på dette er; Kaffe som inneholder koffein, og te som inneholder tein. Og så har vi tobakk, piperøyking, og snus. Dette er eksempler på stoffer som mennesket inntar, og opplever avslappelse og fred av, i en atmosfære. Mennesket har i seg noe som, opplever glede ved inntak av denne formen for stoffer. Sånn har det vært til alle tider, er vår kjennskap.

Dette var stoffer som; tobakk, sigaretter, og WinnerTips, og snus. På den andre side, har vi sterkt avhengighetsskapende stoffer som narkotika. Disse er livsfarlige, generelt sett, og sterkt avhengighetskapende. Eksempler på dette er; Hasj, Heroin, Kokain og nyere stoffer som englestøv osv. . Disse sterkt avhengighetsskapende stoffene, er jeg ikke tilhenger av, på noe vis. Jeg er for forbud mot narkotika, og heller i retning av totalforbud mot narkotika.

Markus Gyltnes, 2021.