Aphorisme

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

Set ifra Tankernes Spændvidde
      mangt er kun tarvelig sagt,
indenfor Følelsens Brændvidde
      faar det forfærdelig Magt.
Dér, som et Digtningens glødende
      Sværd ind i Hjertet slængt,
rammer det sikkert og dødende,
      straks det ei kjendes som - t æ n k t.