Arbejdermarsch.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Takt, takt, pas på takten,
den er mer æn halve magten.
Den gjør én av mange, mange,
den gjør modig små og bange,
den gjør let det længste lange,
den gjør målet tyve gange
til så muntert og så sikkert,
som vi hadde det i kikkert.

 Takt, takt, pas på takten,
den er mer æn halve magten.
Får vi takt i nogen hundre,
ænda ingen det vil undre;
får vi takt i nogen tusen,
en og annen låner øre;
får vi takt i hundre tusen,
jo, den brusen vil de høre.

 Takt, takt, pas på takten,
den er mer æn halve magten.
Kom vi alle først i slik en
takt fra Vardø og til Viken,
Vinger op til Bergenstrakten, -
kom vi alle op i takten,
da blev ret på et og annet,
som er rangt ænnu i landet.