Bekjennelse

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  Det er ingen mening med livet ?
  Du sier: Vi fødes og dør,
  men er der et mål med det hele,
  en hensikt med alt det vi gjør ?

  Jeg kjenner en mening med livet.
  Det er at du gjør din plikt
  i stort og i smått mot din klasse -
  i handling, i tanke og dikt.

  Det er at du aldri gir efter
  for løfter om laurer og lønn,
  men trossig og hatefull kjemper
  for rettferd og fred for din sønn.

  Ti selv har du intet å håpe.
  Lykken er ikke for deg.
  For fremtidens slekt skal du åpne
  en bedre og lysere vei.

  Jeg kjenner en mening med livet.
  Det er i de navnløses hær
  å kjempe for arbeiderklassen
  med tanke og sang og gevær.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.