Billedkunst

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Grafitti, den moderne ungdommelige billedkunst
vil aldri vinne de eldres gunst
for slike kunstverk er skadeverk
og det ser de som noe herk

Betongvekker skal være rene og pene
Ikke vandaliseres, kjære vene!
Grå betongflater er visstnok pent
for det er jo ihvertfall rent!

La ungdommens kunsttrang spire
legg den angripende kniv i din slire
La dem pynte opp der det er rent men stygt
Og ta åpenhjertelig imot nye talenter uten frykt

For vakker er verdens nye uttrykksform
som grep ungdomshjertene med storm
Ignorer de trangsynte som kaller det hærverk.
Og pynt opp byen med fargerike kunstverk!

av Øyvind Sæther