Bryllupssang (Jonas Lie, Digte II, 1872)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

Fagre Jomfru, vil Du
under Myrthen stande, -
Kransen Knopper har bag Blad
og passer saa din Pande?
Kransen den har Sommer
for, hvad Du i Hjertet bær,
og din Vaar i Alvorskjær
ved den til Blomstring kommer.

Bange gik den fagre,
kunde ikke vide,
om det friske Myrtheblad
blev gult ved Høstens Tide;
fuldtro Sandhed veier
mer i Elsk end søde Ord,
og en Lykke - o, saa stor!
montro den Livet eier?

- Fagre Jomfru, vil Du
under Myrthen stande,
bære frisk dit hele Liv
dens grønne Blad om Pande?
- Stod hun saa i Kirken
under Kransen bøiet,
rakte ham sin hvide Haand, -
hun saa ham tryg i Øiet.