Da alt var gitt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Da kunnskapen
virket sanket
Informasjonen
svømmet over
Det som trengtes
å vite var
tilgjengelig
for fordøyelse

Og noen
som ei reflekterte
som ei stilte spørsmål
ikke i stand
til å tenke
men kun
i stand
til å gjenta
det de tror
eller tror de vet

Det var noen
super-menn
løsrevet fra fastlåste
fordommer og tanker
undrende og spørrende

skrevet mars 2002.