Da je så Huldra

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Innover myra der skimtet je en gang, ei hulder med ei hale så lang. je så tuppen på halen over myrtåka borti myrlandskapet dær je sto. Hu titta på mæ med skarpe øvver å hu gliste og lo. Je vart målbønni da je titta på denne vakre skapningen med et hår så langt at kun en frodig granbuskelegg kunne måle sæ med bredden på manken. Hu var så vakker hu huldra. je vart nok litt forheksa men da je skulle gå bort forsvant hu innover skauen i tåka. je ropte påà men fikk itte noe svar. men je kommer alderi til å glemme hvor vakker å ven hu var, den huldra.