Dagger
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkNu var det gjort, - Brøden forøvet,
Anklagen reist, Vidneprov prøvet,
Dødsdom var falden og ei appelleret,
Dommen var just eksekveret,
Dødsdrikken skjænket, Dødsdrikken drukket,
Glasset var knust, Tørsten var slukket.
Om et Minut
- han eied ei andet, det var ikke meget,
kun et Minut, men det var hans eget,
det Sidste og kanske det Første, det Ene,
han eied alene -,
saa var det slut, ja, saa var det slut.
Han selv var Forbryderen, selv skrev han Klagen,
selv var han Vidne og Dommer i Sagen,
selv var han Bøddel og selv Delinkvent.
Selv skrev han saadan sit Livs Testament,
før endnu Minutet
sit sidste Sekund havde sluttet:
"Lykkeligt, lykkeligt Liv, som er dødt!
Lykkeligst Livet, som aldrig blev født!"
- av Per Sivle.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer