De norske musketerer

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

     Fremad, norske Musketerer! Mod Fienden! Hurra!
     Derude hver bedst værner den Dal han kom ifra.
           Fremad under Norges Løve!
           Den har hvasse Kløer strakt
           ud i vore Bajonetter.
           Norge Mænd nu kan behøve,
           Mænd med lynende Musketter,
           Mænd som os paa Grændsevagt.


Chor



           Vi norske Musketerer,
Vi Ærespladsen har;
de første til at møde
i aaben Mark at bløde
for Norriges Forsvar.
Hurra! Hurra, for vore Officerer!
Fremad! Fremad! er deres raske Svar.

     Kjære Norge, dine Sønner betale vil sit Brød.
     Og vore Mødres Fred er vel værd selv vor Død?
           Kjære Gubber graa derhjemme,
           tænder Baunen ei endnu!
           Fred i Norge er saalænge
           Vi kan holde os herfremme.
           Og de flygte ei de Drenge,
           som har arvet Eders Hu.


Chor



           Vi norske Musketerer etc.

     Hjemme kan de stelle roligt. Der intet er paafærd.
     Lad Plog og Rok og Kjerne kun gaa saa det har gjær!
           Ude er jo Musketeren?
           Se det funklende Geled!
           Det er Norges Friheds Gjærde.
           Det er Kjernen jo af Hæren,
           høie Folk med breden Hærde,
           Hjertet paa det rette Sted.


Chor



           Vi norske Musketerer etc.


     Bratte Fjelde vogte Dalen, og modige Mænd
     gjør Fjeldets Pande kløgtig. Da truer Død fra den.
           Langs med Li i Skogens Bryne
           Jægerkjeden snoer sig tyst;
           Fra en Høide langsad Broen
           sikkert kan Kanonen lyne.
           Musketererne paa Moen
           rydde op og gjør det lyst.


Chor



           Vi norske Musketerer etc.

     Lyngen blommer over Trangen. Saa rød er ingen Ros.
     Af Blod den Lyng skal rødme, som skal bedække Os.
           Hænde kan saamangelunde;
           ogsaa at jeg kommer hjem.
           Da en Lyngqvist ifra Moen,
           hvor vi Norske Seier vunde,
           vil jeg bringe paa Chakoen
           hjem til Allerkjeresten min.


Chor



           Vi norske Musketerer etc.

     Hurra, Brødre, for vort Banner, hvor Løven staar i Brand!
     Saa flammer Mod og Ømhed for frie Fædreland.
           Hurra for vort gamle Norge!
           Hurra for dets Heltedrot!
           Hurra for Kaptainen! Alle
           holde vi hvad ham vi borge:
           aldrig vige, heller falde!
           lade fort og sigte godt!


Chor


           Vi norske Musketerer,
Vi Ærespladsen har:
de første til at møde
i aaben Mark og bløde
for Norriges Forsvar.
Hurra! Hurra, for vore Officerer!
Fremad! Fremad! er deres raske Svar!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.