Den sorte enke.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Den lille stuen er omtrent dekket av mørke.
Han sitter der igjen.
Foran den boksen han kaller underholdning.
Ser på menn som løper etter en ball.
Hun sitter i sofaen med hodet senket.

Tankene hennes er som vanlig.
Hva om hun gikk og hentet den.
Hagla som hun viste lå i skapet.
Og brukte den på ham.
Lot ham få det han fortjente.

"Hent en ny øl til meg" brølte han fra stolen.
Hun reiste seg sakte og gikk til kjøkkenet.
Tankene ble mer intense nå.
Hva med å ta kjøttkniven.
Det hadde kanskje vært mer lydløst.

Hun ga ham ølboksen og returnerte til kjøkkenet.
Hun hørte boksen bli åpnet.
Hun åpnet skuffen stille.
"hva driver du med der ute" kom det fra stuen.
Hun svarte ikke.

Stillheten lå som et teppe over hele leiligheten.
Kniven var blodig rød.
Kofferten hennes var ferdig pakket.
Tv'en surret.
Hun forlot rommet.

av Sasoriza (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.