Det danske Maal i Norig - !

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det danske Maal i Norig, det maa døy,
me tek vaart gode Sverd fraa Beltet fram,
ei Luring her -! fraa Grenseskil til Øy
me bøta vil paa denne Folkeskamm,
at Danemaalet sit i Haralds Rike
og trur, at Norsken skal attende vike.

Er det so gildt i Kyrkja, Heim og Ting,
det Framandmaal, du Nordmann «stolt» og «fri»?
Er det slik Daam og Kraft og fager Sving
i det, at Norsken stødt maa Husmann bli?
Du norske Gut, ja, du skal gjeva Svar,
eg vonar, du vil syna deg som Kar!



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.