Dikt om mamma

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Til min lille pike

Du sov så søtt i sengen
min bitte lille skatt
det var noe rart i luften
den stille desember natt

du våknet slik du pleide
med ditt smil om din munn
men mamma var så sliten
og sovnet om en stund

det var det siste smilet ditt
du viste mamma da
når mamma har det trist og leit
gjør smilet ditt meg glad

i seks uker fikk du leve
ja det var livet ditt
fylt med rikdom og med glede
i pappas hjerte og i mitt

Du skal vite min lille pike
den gleden som du ga
den blir gjemt inn i hjerte
den skal ingen fra oss ta.