Dreve i land

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Skagen Gren 2.febr.1907.

Maleri Av forfatteren Holger Drachmann

DREVE I LAND
på Skagens Gren

gamle Holger
den urolig søkande penna
har du lagt frå deg

det er februar 1907
dine tankar uten band

kalles angst no

om eit år skal
dødens klåre lys

tære det ned
på di siste strand


men i dag skal du male
unge olding
farande svend


havet
og livets lys

stranda

og den kalde
kalde luft

det er 2. februar

din ungdoms maleskrin

staffeli og palett

din frakk og din stol

og du sjølv

som ein frekk ironi

i silhuett
til den nordiske

himmel

og lyset jagar

med frosne hender

i din klåre


blåkvite dag



driv med skyene

og dvel ved

fugleflukt

dvel ved

rakved på stranda


som du dvalde

ved draumen

om Edits sanger


som du dvalde

ved minne om

dine sanselege

lengsler

dødens og livets lys


dine fuglar

flyg enda over

Grenen


rakveden er

for lengst

tært ned


det er lyst

ved Skagens

strender


både livet

og døden